blueco

۱۲۴ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از افزایش تولید واکسن گامبورو طیور در این موسسه خبر داد و در عین حال واردات 90 درصدی این واکسن را مغایر با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست.119-17.jpgطراحی سایت

دکتر حمید کهرام با اشاره به فعالیت‌های تحقیقاتی و تولید انواع واکسن‌های طیور در موسسه رازی گفت: این موسسه سال‌های زیادی است که با تولید واکسن‌های مهم طیور نقشی اساسی در پیشگیری از بیماری‌های طیور و تامین سلامت جامعه دارد.

وی اظهار کرد: کشور ایران یکی از بزرگترین بازارهای منطقه در تولید گوشت مرغ و پرورش طیور است و تولیدکنندگان واکسن‌های طیور با درک این موضوع، تمایل بسیار زیادی برای حضور در این بازار دارند؛ گرچه ما می‌توانیم بیشتر واکسن‌های طیور مصرفی در کشورمان را تامین کنیم.

بر اساس اعلام سایت موسسه رازی، دکتر کهرام گفت: موسسه رازی با برخورداری از ظرفیت بسیار بالا، قادر به تولید و تامین بخش عمده‌ای از واکسن‌های طیور مورد نیاز کشور است و برای این منظور برنامه‌های ویژه‌ای را در دستور کار دارد.

رییس موسسه رازی در این ارتباط از افزایش تولید واکسن گامبورو در این موسسه در سال گذشته خبر داد و گفت: این واکسن از واکسن‌های مهم و از بهترین تولیدات موسسه رازی در حوزه طیور است و سالانه حدود یک و نیم میلیارد دز در کشور مصرف می‌شود.

به گفته وی، تولید واکسن گامبورو در سال 94 در موسسه رازی بیش از دو برابر و نیم افزایش یافته و به حدود 250 میلیون دز رسید؛ با این حال، ظرفیت برای تولید بیشتر وجود دارد

دکتر کهرام با اشاره به تامین حدود 90 درصد واکسن گامبورو مورد نیاز کشور از طریق واردات تصریح کرد: موسسه رازی برای عرضه محصولات طیور خود در داخل کشور با رقبایی مواجه است که هیچ گاه حاضر به ترک این بازار بزرگ نیستند

وی تاکید کرد: ما برای بر هم زدن این موازنه و گرفتن سهم بیشتری از بازار طیور و واکسن گامبورو تلاش فراوانی کردیم؛ اما این امر مستلزم حمایت مسؤولان امر از تولیدات با کیفیت داخلی است.

دکتر کهرام گفت: موسسه رازی به عنوان بزرگترین و تخصصی‌ترین مرکز تحقیقی و تولیدی واکسن‌های پزشکی و دامپزشکی، تا کنون با اهتمامی ویژه در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و خودکفایی کشور حرکت کرده و برنامه‌های آینده این موسسه نیز بر این مهم استوار خواهد بود.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

محققان دانشگاه مریلند موفق به گرفتن رنگ و مواد شیمیایی از یک قطعه چوب شده و توانستند آن را به یک جسم فوق العاده نازک و بی‌رنگ تبدیل کنند.طراحی سایت

نتیجه به دست آمده از این پژوهش یک ماده است که هم عایق قوی‌تری نسبت به شیشه بوده و قابلیت تجزیه بیولوژیکی بهتری نسبت به پلاستیک دارد.

محققان این پژوهش از میزان شفافیت بالای این چوب بسیار شگفت زده شدند.

این محققان اولین محققانی نیستند که به تولید چوب شفاف اقدام کرده اند. محققان سوئدی نیز در اقدامی مشابه قادر به شفاف کردن خمیرهای مرئی و جایگزین کردن آن با یک پلیمر شفاف بوده اند. تکنیک‌های هر دو روش بسیار مشابه بوده و دارای یک فرآیند دو مرحله‌ای است.

محققان در ابتدا چوب را در آب، هیدروکسید سدیم و دیگر مواد شیمیایی به مدت حدود دو ساعت جوشاندند که این عمل باعث از بین رفتن لیگنین شد. لیگنین مولکولی است که به چوب رنگ بخشیده و بعد از سلولز، لیگنین رایج‌ترین ترکیب در ساختار گیاهان آلی چوب است. این تیم سپس چوب را در اپوکسی قرار داده که این کار باعث تقویت چهار تا پنج برابری آن می‌شود. اگرچه این روش از سازگاری چوب با محیط زیست می‌کاهد.

به گفته محققان، این فناوری در صورت توسعه بیشتر و رفع نواقص موجود می‌تواند در مواردی اعم از پنجره‌ها، مصالح ساختمانی و مبلمان به کار برده شود.

1463402919769_wood.jpg

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

متخصصان موفق به تعبیه حسگرهای بسیار قوی در صندلی‌های خودرو شدند که می‌تواند سبب ایمنی و هوشمندی بیشتر این صندلی‌ها شود.طراحی سایت

حسگرهای بی‌باپ(BeBop) با دقتی بیشتر نسبت به حسگرهای پیشین، می‌توانند تفاوت بین یک کیسه مواد غذایی را از یک کودک با وزن مشابه تشخیص دهند.

BeBop یک سیستم OCS هوشمند را ایجاد کرده که می تواند سطح بیشتری از جزئیات مانند تشخیص اندازه، وزن و حرکات صندلی سرنشینان را در زمان واقعی ارائه دهد. این فناوری همچنین می‌تواند حرکات مختلف مانند خم شدن یا حرکت به جلو و عقب، راست یا چپ و تکان دادن پاها را نیز تشخیص دهد.

این حسگر جدید همچنین می‌تواند اجسام استاتیک مانند یک صندلی کودک را تشخیص دهد.

یک صندلی خودرو با سیستم BeBop قادر به تشخیص چگونگی استقرار کیسه هوا براساس موقعیت، وزن و اندازه سرنشین خواهد بود.

کلید این رویکرد دقیق، یک پارچه ضد آب، با ضخامتی در حدود 1 میلی متر بوده که حسگرها در آن تعبیه شده است. شرکت سازنده این فناوری می‌گوید که این پارچه به راحتی می‌تواند به صورت سفارشی نصب شده و بر روی لوازم داخلی خودرو در هر اندازه یا شکل، از جمله ردیف جلو یا عقب قرار گیرد.

این فناوری همچنین دارای مشخصات زیست محیطی بوده و با دوام و قابلیت اطمینان بالا ساخته شده است. در حال حاضر متخصصان این فناوری جدید به دنبال همکاری با تولیدکنندگان خودرو هستند.

1463472417657_bebopsensorsforcarseats-2.jpg

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

چاپگر سه‌بعدی جدید محققان موسسه ویس و دانشکده مهندسی و علوم پایه جان پلسون دانشگاه هاروارد می‌تواند اجسام فلزی غیرمتصل میکروسکوپی را بدون نیاز به تکیه‌گاه تولید کند.طراحی سایت

این چاپگر سه‌بعدی می‌تواند سازه‌های فلزی را در هوا تولید کند که در آینده برای ساخت دستگاهای الکترونیکی و زیست‌پزشکی که نیازمند معماری خاص هستند مورد استفاده قرار بگیرد.

این چاپگر از جوهری از نانوذرات نقره استفاده می‌کند که در زمان خروج از اکسترودر توسط یک لیزر محکم می‌شود.

بستر چاپ چرخشی است و نازل در امتداد سه محور حرکت می‌کند که منجر به ساخت اشکال خمیده از جنس سیم نقره با قطر کمتر از عرض موی انسان طی چند ثانیه می‌شود. این سیم‌ها به شدت رسانا هستند.

1463477420181_15.jpg


  • spd kh
  • ۰
  • ۰

شرکت سیستم‌های iSocket برای افرادی که بیشتر در خارج از خانه بسر می‌برند یک پریز برق تولید کرده که در زمان قطع شدن برق برای آنها پیامک می‌فرستد.1463387749367_1.jpg

این محصول که iSocket 3G نام دارد، از یک باتری کوک پشتیبان، یک رادیوی سلولی و یک سیم‌کارت استفاده می‌کند تا در زمان تشخیص قطعی برق، نیروی سوکت را تا زمان ارسال پیام هشدار تامین کند.

این سیستم بویژه برای آن دسته از افرادی سودمند است که بخشهایی از خانه‌های آن‌ها باید همیشه برق داشته باشد و قطعی برق نیز در آنجا رایج است طراحی سایت

از جمله کاربردهای این پریز می‌توان به نظارت بر قطع برق ساحلی برای کاربردهای دریایی، نظارت بر برق یخچال و فریزر یا سیستم‌های ذخیره واکسن و نظارت بر برق در فصول سرما برای جلوگیری از یخ زدن لوله‌ها اشاره کرد.

قیمت این پریز 199 دلار اعلام شده است. یک حسگر دما نیز با قیمت 9 دلار به همراه این پریز ارائه می شود که از آن برای ارسال پیام در مورد گرم یا سرد شدن بیش از حد محیط اطراف استفاده می‌کند.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

جراحان در دانشگاه دوک موفق به کاشت یک رگ خونی مهندسی زیستی شده در کلیه یک بیمار دیالیزی شدند. طراحی سایت1463395112938_bioengineered-blood-vessels-1.png.jpg

محققان قبلا شاهد رشد بافت‌های بدن انسان در آزمایشگاه بوده و حتی اولین گام‌ها را برای چاپ سه بعدی آن برداشته اند. اما در حال حاضر محققان دانشگاه دوک، نوع جدیدی از ایمپلنت رگ‌های خونی که در آزمایشگاه رشد کرده را مورد آزمایش قرار دادند

به گفته این محققان نتایج حاصل از انجام این کار دلگرم کننده بوده و ثابت شده که این رگ خونی جدید از دوام بیشتری مخصوصا برای کاشت در کلیه بیماران دیالیزی برخوردار است.

با توجه به استفاده مکرر از سوزن‌ها در دیالیز بیماران کلیوی، تکرار مداوم آن می تواند به رگ های خونی بیمار صدمه بزند و اغلب این بیماران نیازمند گرافت هستند. مشکل این است که تکنیک های موجود، از جمله گرافت مهندسی زیستی و مصنوعی، اغلب مستعد ابتلا به عفونت بوده یا توسط بدن رد می شوند و همچنین یک دوره انتظار برای رگهای مهندسی زیستی به منظور انطباق با سلول های خود بیمار وجود دارد.

یک تیم متشکل از محققان در دانشگاه دوک، دانشگاه ییل و شرکت مهندسی بافت Humacyte، عروق مهندسی زیستی را در آزمایشگاه پرورش دادند که شامل هیچ سلول زنده‌ای نمیشود. آنها سپس این عروق را در بدن 60 بیمار کلیوی که به علت نارسایی کلیه دیالیز می‌شدند کاشتند و نتایج نشان می‌دهد که استفاده از این عروق بهتر از گزینه‌های مصنوعی آن است

دلیل مهم این است که این رگهای آزمایشگاهی غیر سلولی هستند، به این معنی که آنها فاقد سلول‌های زنده بوده و در نتیجه حاوی اجزایی نیستند که سبب رد پیوند بافت شود.

جفری لاوسون، استاد جراحی و پاتولوژی در دانشگاه دوک اظهار کرد: این رگ خونی مهندسی زیستی نشان دهنده یک گام مهم در مهندسی بافت است و از آنجا که این رگ حاوی هیچ سلول‌ زنده ای نیست، بیماران می‌توانند بدون گذراندن دوره انتظار مربوط به پیوند رگهای مصنوعی،بهبود یابند.

این عروق از سلول های عروقی انسان گرفته شده و در آزمایشگاه و تحت شرایط مناسب ایجاد شده و دارای ویژگیهای عروق خونی واقعی است. نتایج آزمایشات اولیه این عروق خونی جدید مثبت بوده و بیماران هیچ نشانه‌ای از رد پیوند در طول یک سال پس از کاشت نداشتند.

دانشمندان دوام این عروق را 89 درصد اعلام کردند که این میزان در مقایسه یا عروق خونی مصنوعی که 60 درصد می باشد،بسیار قابل توجه است.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی با بیان اینکه در شهریور ماه سال گذشته تراز آب خزر به منفی 27 رسیده است، گفت: این امر نشان می‌دهد که تراز آب دریای خزر نسبت به سال 1370 حدود 1.2 متر کاهش داشته است. طراحی سایت

ناصر حاجی زاده ذاکر با اشاره به نوسانات آب دریای خزر اظهار کرد: دریای خزر، بدنه آبی محصور در خشکی است که حجم و میزان تراز آب آن به سه عامل «میزان بارش‌ها»، «ورود آب رودخانه‌ها» و «میزان تبخیر» بستگی دارد.

1462695942690_caspian.jpg

وی ادامه داد: سوابق نوسانات آب دریای خزر نشان می‌دهد که سطح تراز آب این دریا دائما در حال تغییر است؛ به گونه‌ای که در سال‌های گذشته سطح تراز آب این دریا به شدت کاهش داشته ولی در سال 1370 مجددا به وضعیت قبل برگشته است.

حاجی زاده به بیان سوابق تراز آب دریای خزر پرداخت و ادامه داد: سوابق قبلی نشان می‌دهد که با تغییرات آب و هوایی، تراز سطح آب خزر نیز در دوره‎هایی تغییر کرده است و زمان دیگری افزایش یافته و چند سال بعد مجددا کاهش یافته است.

به گفته رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی سطح آب دریای خزر در سال 1370 بسیار بالا آمده و در حال حاضر تراز سطح آب این دریا کاهش نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: بر اساس گزارش‌های موجود در شهریور ماه سال گذشته تراز آب خزر به منفی 27 از سطح آب‌های آزاد رسید که نشان می‌دهد نسبت به سال 1370 حدود 1.2 متر کاهش یافته است.

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در مورد ارتباط این پدیده با تغییرات اقلیم، یادآور شد: این که آیا این پدیده با تغییرات اقلیمی مرتبط است یا خیر، نیاز به بررسی و ارزیابی‌های بیشتر دارد.

وی در خصوص ارتباط کاهش سطح آب دریای خزر با نحوه بهره برداری از رود ولگا، توضیح داد: بیش از 80 درصد آب خزر از رود ولگا تامین می‎شود و همواره در مسیر این رود فعالیت‌های کشاورزی انجام می‌شده است، این که بگوییم در این چند ساله اتفاق خاصی افتاده باشد بعید است؛ چرا که تغییرات تراز آب این دریا، بیشتر تابعی از تغییرات بارش و ورودی رودخانه‌ها است.

حاجی زاده همچنین خاطر نشان کرد: بررسی‌های تاریخی از این دریا نشان می‌دهد که این دریا همواره با نوسانات تراز آب مواجه بوده است.

به گزارش ایسنا، دریای خزر به ‌عنوان بزرگترین حوضه آبی محصور در خشکی پس از جدا شدن از دریای سیاه در دوره پلیوسن میانی (حدود 5 میلیون سال پیش) چرخه‌های متعدد نوسان تراز آب را تجربه کرده، به ‌طوری‌که مساحت این دریا از یک میلیون کیلومتر مربع تا 150 هزار کیلومتر مربع در نوسان بوده است و دامنه تغییر تراز آب بیش از 300 متر تخمین زده می‌شود.

کاهش تراز آب دریای خزر موجب خشک شدن بخشی از خلیج گرگان شده، در حالی که در سال 1354 خلیج گرگان به همراه تالاب میانکاله و زاغمرز به ‌عنوان مجموعه تالاب بین ‌المللی جهان در فهرست تالاب‌های کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

1-3441.jpg

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی از اعطای جایزه ملی سلول‌های بنیادی در چهار بخش ایده، مقاله، پایان‌نامه و اختراع برتر خبر داد و گفت: همزمان با برگزاری اولین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی فناوری‌های سلول‌های بنیادی از 30 اردیبهشت تا اول خرداد ماه به اثرات برتر در این چهار حوزه جایزه ملی اعطا می‌شود.طراحی سایت

دکتر امیرعلی حمیدیه در نشست خبری امروز با اشاره به برگزاری اولین جشنواره ملی و کنگره بین‌المللی علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی اظهار کرد: این کنگره از روز 30 اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا اول خرداد ماه ادامه دارد.

وی افزود: این کنگره که در پی سه روز برگزار می‌شود، برای اولین بار همه محققان فعال در حوزه‌های علوم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی را دور هم جمع می‌کند.

وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی را از برنامه‌های جنبی این کنگره و جشنواره نام برد و اظهار کرد: 16 کارگاه آموزشی در نقاط مختلف تهران برنامه‌ریزی شده است که کار خود را با ثبت‌نام 170 محقق و دانشجوی تحصیلات تکمیلی از دیروز آغاز کرده‌اند و تا دو روز آینده ادامه دارند.

حمیدیه با اشاره به برگزاری کنگره بین‌المللی سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی خاطرنشان کرد: این کنگره در چهار محور بالینی، علوم پایه، موضوعات اخلاقی و قوانین و مقررات در تولید ومطالعات بالینی و مطالعات صورت گرفته در بخش تولید برگزار می‌شود.

وی با تاکید بر این که در این کنگره 14 نفر از محققان برجسته علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی از کشورهای آمریکا، آلمان، اتریش، هلند و انگلستان حضور دارند، یادآور شد: علاوه بر آن 12 سخنران داخلی و 11 سخنران ایرانی مقیم خارج در این کنگره ارائه مقاله خواهند داشت.

به گفته وی، تعداد مقالات ارسالی به این کنگره 280 مقاله بوده که از این تعداد 30 مقاله ایرانی، 5 مقاله از محققان خارجی از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، عراق و تاجیکستان و 140 پوستر برای ارائه در این کنگره برگزیده شدند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی با اشاره به بخش دانش‌آموزی این کنگره خاطرنشان کرد: به منظور ترویج علوم سلول‌های بنیادی اقدام به برگزاری المپیاد دانش‌آموزی در زمینه سلول‌های بنیادی کردیم که در حال حاضر این المپیاد در لیست مسابقات وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: در این دوره از کنگره از برگزیدگان این المپیاد در روز اول خرداد ماه تقدیر می‌شود.

حمیدیه با اشاره به اقدامات این ستاد برای ایجاد کانون اندیشه و نوآوری یادآور شد: با راه‌اندازی این کانون در سال گذشته حدود 700 نفر از اندیشمندان مرتبط با حوزه علوم سلولی در این کانون ثبت‌نام کردند، ضمن آن که 160 نفر از ایرانیان خارج از کشور نیز به عضویت این کانون درآمدند.

وی یادآور شد: در روز شنبه، اول خرداد ماه نشست هم‌اندیشی کانون اندیشه و نوآوری با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور و مسؤولان وزارتخانه‌های علوم و بهداشت برگزار خواهد شد.

به گفته وی، اعضای برجسته این کانون در این نشست حضور خواهند داشت.

حمیدیه برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای محققان در حوزه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی را از برنامه‌های دیگر این کنگره نام برد و گفت: در گذشته شاهد بروز تخلفات و تقلباتی در حوزه سلول‌های بنیادی بودیم که با تدوین آیین‌نامه سلول و ژن درمانی و تائید آن از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، این آیین‌نامه ابلاغ شد و بر اساس این آیین‌نامه ضمن تشکیل شرکتهای دانش بنیان، محصولات تولیدی آنها نیز بر اساس استانداردهای داخلی و بین‌المللی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 13 محصول در حوزه سلول‌های بنیادی برای تائید به سازمان غذا و دارو ارسال شده است.

وی با بیان این که این محصولات تنها تولید سلول نبوده است، تولید محیط کشت سلول و تجهیزات آزمایشگاهی را نیز از جمله این محصولات نام برد و توضیح داد: در حال حاضر دستگاه جداساز سلول که دانش فنی آن تنها در اختیار کشور آلمان قرار داشت، از سوی یکی از شرکتها ساخته شده است.

به گفته وی، این دستگاه با همکاری محققان دانشگاه صنعتی شریف، بیمارستان امام خمینی(ره) و دانشگاه تربیت مدرس تولید شده و در سازمان انتقال خون به بهره‌برداری رسیده است

حمیدیه با اشاره به پیشرفت‌های محققان کشور در حوزه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی یادآور شد: در حال حاضر در حوزه استخوان و عصب بیشترین پیشرفت را داشته‌ایم، ولی به طور کلی تا دو سال آینده نمی‌توان به طور قطع نسبت به پیشرفت حوزه‌های مختلف این دانش پیش‌بینی کرد.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی، طب آینده و پزشکی را از جمله برنامه‌ریزی‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ذکر کرد و افزود: در این راستا درصدد هستیم تا با استفاده از فناوری‌های سلول‌های بنیادی در سطح دنیا هم‌پای کشورهای پیشرو حرکت کنیم

وی اضافه کرد: در این راستا به غیر از المپیاد دانش‌آموزی جایزه ملی سلول‌های بنیادی را برای شناسایی و تقدیر از محققان کمتر از 30 سال در حوزه علوم سلول‌های بنیادی تعریف کردیم.

حمیدیه با بیان این که این جایزه در چهار بخش ایده‌های برتر، مقالات برتر، پایان‌نامه‌های برتر و اختراعات برترین‌ها را مورد تقدیر قرار می‌دهد، اظهار کرد: در این دوره از جشنواره 76 متقاضی در بخش ایده‌های برتر حضور دارند، همچنین 56 اثر در حوزه مقالات برتر و 12 پروژه در حوزه پایان‌نامه‌ها به این دوره از جایزه ارسال شده است.

وی با بیان این که در هر کدام از این حوزه‌ها یک نفر موفق به دریافت جایزه ملی می‌شود، خاطرنشان کرد: در بخش اختراعات طرحی قابل توجه عرضه نشده است و این جایزه نیز در روز اول خرداد به برترین‌ها اعطا می‌شود.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

تشخیص فوری سل میسر شد

1463468646039_bacteria-tuberculosis-1.jpeg

دانشمندان موفق به ابداع یک آزمایش جدید شدند که می‌تواند به سرعت بیماری سل را تشخیص دهد.طراحی سایت

در سال 2014 بیش از 9 میلیون نفر به بیماری سل(TB) مبتلا شده و 1.5 میلیون نفر به دلیل این بیماری جان باختند. بیش از 95 درصد از این مرگ و میرها در کشورهای در حال توسعه رخ داده، که در تشخیص بیماری بر اساس علایم و نشانه‌ها دچار مشکل هستند.

اما دانشمندان بر این باورند که این آزمایش جدید که از سر انگشت گرفته می‌شود می‌تواند به تسریع تشخیص و جلوگیری از گسترش سل در این مناطق کمک کند.

این آزمایش جدید توسط یک تیم بین المللی از محققان به رهبری محققان دانشگاه Stellenbosch در آفریقای جنوبی توسعه یافته است. برای انجام این آزمایش، تنها کافیست تا یک نمونه خون از بیمار را با سوراخ کردن سرانگشت وی گرفته و آن را در یک دستگاه دستی که با باتری کار می‌کند قرار دهیم. این دستگاه توانایی اندازه گیری شاخص های مختلف در نمونه خون را داشته و می تواند نتیجه را در کمتر از یک ساعت اعلام کند.

محققان در این پژوهش از هفت نشانگر زیستی ایمنی میزبان برای تشخیص و شناسایی سل استفاده کردند. این نشانگرها از شش تا هفت پروتئین در خون ساخته شده اند.

استفاده از این روش بسیار ساده بوده و کارکنان مراکز بهداشت و درمان بدون نیاز به آزمایشگاه می‌توانند این کار را به راحتی انجام دهند.

این آزمایش فوری بر روشهای رایج کنونی ارجحیت داشته زیرا روشهای کنونی بسیار گرانقیمت و دشوار بوده و هفته‌ها برای گرفتن نتیجه زمان لازم است

این روش جدید تشخیص بیماری سل هم اکنون در مرحله توسعه بوده و در سه سال آینده برای سنجش دقت و اثر بخشی در پنج کشور آفریقایی آزمایش خواهد شد.


  • spd kh
  • ۰
  • ۰

1433831204195_333.jpg

کشیک‌های شبانه محیط‌بانان به منظور حفظ "بچه یوزپلنگ آسیایی"، در محور شاهرود سبزوار و محدوده عبا‌س‌آباد مستقر شده‌اند؛ این قلاده، تنها توله‌ی یوزپلنگ ماده‌ای است که چند روز پیش در تصادف جاده تهران مشهد قربانی شد.

تصادفات جاده‌ای که بنا به آمار و ارقام سازمان حفاظت محیط زیست، طی 9 سال اخیر 60 درصد تلفات یوزپلنگ را به خود اختصاص داده است، هنوز آن قدر که باید، هولناک تلقی نمی‌شود، این درحالیست که تنها 50 قلاده از این گونه باقی مانده و فاجعه تلف شدن هر یک قلاده به معنای از دست رفتن دو درصد جمعیت این گونه ارزشمند محسوب می‌شود.طراحی سایت

به طبع اگر این گونه تلف‌شده از جنس ماده باشد، عمق فاجعه را عمیق‌تر می‌کند، چون این گونه در صورت زنده ماندن می‌توانسته مادر حداقل دو یا سه خانواده جدید دیگر باشد.

هومن جوکار، مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی درباره "توله 10 ماهه این یوزپلنگ تلف شده"، به خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت: از آنجا که این خطر وجود دارد که این توله یوزپلنگ به جاده و محل کشته شدن مادرش برگردد، طی چهار شب متوالی با تعدادی از افراد پروژه حفاظت از یوزپلنگ، نیروهای محیط‌بان منطقه و افراد داوطلب در منطقه مستقر هستیم.

وی اظهار کرد: شب‌ها با روشن کردن آتش و کشیک تا صبح مراقب هستیم تا "توله یوزپلنگ" به سمت جاده نیاید و کشته نشود. این کشیک‌ها ادامه دارد تا مطمئن شویم که توله از جاده دور و به عمق منطقه وارد شده است. به محضی که بتواند بدون مادر شکار بگیرد، خیال ما راحت می‌شود؛ ولی تا این زمان ما باید این کار را ادامه دهیم.

مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با بیان این که آمادگی کامل برای پیش آمدن هر شرایط را داریم، گفت: تجهیزات کافی برای زنده‌گیری این توله را داریم؛ ولی سعی داریم این کار را نکنیم. در صورت اجبار این گونه را زنده‌گیری می‌کنیم تا در یک شرایط مناسب قرار گرفته و بعد از "ری کاوری" (بهبود) به طبیعت برگردد.

جلسه کمیته بحران استان سمنان با محوریت یوزپلنگ

جوکار در ادامه به برگزاری جلسه‌ای با حضور وزارت راه و شهرسازی و پلیس راهور استان سمنان در روز چهارشنبه 6 خرداد اشاره کرد و گفت: این جلسه در کمیته بحران استان سمنان برگزار می‌شود که طی آن گزارشات علمی و فنی را ارائه و توافقات نهایی می‌شود، همچنین در انتهای گزارش پیشنهاد اجرای مجموعه‌ای از عملیات وجود دارد که هر یک از دستگاه‌ها باید بخش مربوط به حوزه خود را بر عهده بگیرند. پلیس راهور باید دوربین‌های کاهش سرعت، تابلو ها و علائم هشداردهنده برای کاهش سرعت رانندگان را نصب کند و وزارت راه باید در مورد اقدامات مربوط به جاده ساخت زیرگذر و روگذر در محور 12 کیلومتری ، فنس‌کشی اطراف جاده وارد کار شود.

وی افزود: طی چند ماه گذشته مجموعه مطالعاتی در این باره صورت گرفته که در نتیجه آن مشخص شد که درخواست ایجاد تمهیدات سازمان حفاظت محیط زیست برای چند کیومتر از جاده تهران مشهد است، همچنین باید از لحاظ زیست شناسی "کریدور یوزپلنگ" شناخته می‌شد که طی مطالعات این کار انجام ‌شد.

نجات جان یوزپلنگ در گرو ساخت روگذر

مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با اشاره به این که طی چند ماه اخیر علاوه بر مطالعات، رایزنی برای تامین بودجه نیز انجام شد، افزود: تاکنون نزدیک 200 میلیون تومان از بیمه دانا گرفته شده و برای شروع کار بودجه مناسبی است، ولی برای ایمن شدن جاده و کریدور یوزپلنگ به بودجه بیشتری نیاز است.

به گفته‌ی جوکار، برخی طرح‌ها چون نصب تابلوها و علائم هشدار دهنده، ایجاد طاق نصرت به منظور هشیاری رانندگان نسبت به ورود آنها به محدوده جدی، قابلیت اجرای سریع دارد. نصب دوربین‌های کنترل سرعت نیز می‌تواند در صورت همکاری پلیس راهور و وزارت راه و شهرسازی به سرعت اجرایی شود.

وی با بیان اینکه قدم لازم برای حفاظت یوزپلنگ‌ آن است که مسیر حرکت یوزپلنگ (کریدور) را امن کنیم، گفت: جلوی حرکت حیوان را نمی‌شود گرفت، این اقدام هزینه بردار است باید هر دستگاه و هرکسی که کاری از دستش بر می‌آید در تامین بودجه برای ساخت روگذر و فنس کشی در اطراف جاده اقدام کنند.

مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با تاکید بر این که «رقم لازم برای این کار در قبال بودجه‌های عمرانی کشور ناچیز است»، گفت: احتیاج نیست این روگذر خیلی بزرگ و خیلی سنگین ساخته شود. بلکه در دنیا برای این روگذرها نمونه‌هایی به صورت تونل‌هایی پیش ساخته وجود دارد که بسیار سبک هستند و روی آنها مقداری خاکریزی صورت می‌گیرد که کار پیچیده‌ای نیست، ولی هزینه‌بردار است که تامین این هزینه از توان پروژه حفاظت از یوزپنگ و سازمان حفاظت محیط زیست خارج است.

  • spd kh