blueco

۴۸ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
صبح که از خواب بیدار می شوید ، احساس سنگینی و سیری و نفخ  و  ورم    مکنید . از این تعجب می کنید که چه چیزی در شام دیشب میل کرده اید . شما رژیم غذایی خود را محدود کرده اید ولی هنوز نمی دانید که چه چیزهایی باید بخورید تا بهتر شوید . اگر می خواهید برای مهمانی فردا شلوار جین تنگ یا پیراهن چسبان مجلسیتان را بپوشید باید غذاهای مناسبی برای بستر روده های خود فراهم کنید . چرا ؟ طراحی سایت

علم جدید نقش مهم باکتری های روده برای اینکه در ناحیه شکمی چه حسی داشته باشید را به اثبات رسانده است و اینکه شما می توانید در عرض یک روز با روش غذا خوردنتان بستر باکتریایی روده را تغییر دهید. برای ایجاد تغییرات پایدار در بستر سیستم گوارش برنامه ای که وینسنت پدر، نویسنده مقاله " روده شاد : برنامه پاکسازی برای کاهش وزن ، کسب انرژی و از بین بردن درد " برای شما طراحی کده است را به مدت 28 روز ادامه دهید .

1. صبح ناشتا یک لیوان آب با دمای اتاق با کمی آب لیموی تازه میل کنید

یک لیوان آب با آب لیموی تازه شگردیست که در اسپا های خیلی با کلاس استفاده می شود . نوشیدن ناشتای آب لیمو در صبح باعث می شود که سیستم گوارشتان تمام روز به راحتی کار کند . لیمودر آن واحد هم پاکسازی کننده و قلیایی کننده ( در برابر اسید معده لیمو خاصیت قلیایی دارد ) است . پس اسپا را به خانه خود بیاورید و نوشیدن آب و آبلیموی ناشتا را فراموش نکنید .

7 گام دکتر آز برای غلبه بر نفخ و پف کردن های هر روزه

2. روزتان را با یک اسموتی پروتیینی غیر حساسیت زا برای صبحانه شارژ کنید

به عنوان اولین خوراکی در صبح شما دوست ندارید که به سسیتم گوارش تان فشار بیاورید . چون تاخیر و کندی در کار سیستم گوارش خود را به صورت نفخ و ورم ناحیه شکم نشان می دهد . بسیاری از پودر های پروتیینی موجود حاوی کشک یا ماده پنیری نفاخ هستند . به جای آن از یک منبع غیر حساسیت زای پروتیین مثل نخود فرنگی یا شاهدانه استفاده کنید . اسموتی تهیه شده فشار بسیار کمتری به سیستم گوارش شما می آورند چون مخلوط کن قسمت زیادی از کار هضم را برای شما انجام می دهد.

3. میان وعده صبحگاهی پریبیوتیک حاوی فیبر محلول میل کنید

پریبیوتیک ها کربوهیدرات های غیر قابل هضمی هستند که غذای بستر باکتری پروبیوتیک سلامت می باشند . پریبیوتیک ها بستر میکروبی مناسب در سیستم گوارش شما ایجاد کرده اشتهای شما را تنظیم می کند . پریبیوتیک ها همچنین در غذاهای حاوی فیبر های محلول وجود دارند . این ها فیبرهایی هستند که با جذب آب ، ماده ژلاتینی در سطح روده ایجاد می کنند که باعث ایجاد حس سیری کرده جلوی نفخ را می گیرد.

اما دقت کنید که از ابتدا با مقادیر کم فیبر های محلول و مقادیر زیاد آب شروع کنید و میزان استفاده را کم کم افزایش دهید . زیرا شروع مصرف با مقادیر زیاد فیبر های محلول نیز می تواند در شما ایجاد نفخ و ورم نماید . بهترین راه بدست آوردن پریبیوتیک از طریق تغذیه می باشد . بهترین منابع پریبیوتیک آرتیشو یا همان تره فرنگی و گیاه قاصدک می باشد و در سیب ، موز ، پیاز ، سیر ، مار چوبه و آجیل موجود می باشد .

4. 75 % بشقاب ناهارتان را از سبزیجات حاوی فیبر غیر محلول پر کنید

بیشتر بشقاب ناهارتان را از سبزیجات حاوی فیبر های ضد نفخ غیر محلول پر کنید . به این فیبر ها غیر محلول گفته می شود چون مثل فیبر های محلول آب جذب نمی کنند . شما به این نوع غذا ها نیاز دارید چون حجیم هستند و به غذا ها فشار می آورند که راحت تر و سریعتر دفع شوند و مانع از نفخ و ورم در شما گردند . این فیبر ها در سبزیجات با برگ سبز تیره ، هویج ، خیار ، بروکلی ، آجیل و دانه های خوراکی یافت می شوند.

7 گام دکتر آز برای غلبه بر نفخ و پف کردن های هر روزه

توجه داشته باشید که ما مقادیر کمی از این فیبر ها را با پریبیوتیک های موجود در میان وعده صبحگاهی مخلوط می کنیم . این بهترین راه برای ایجاد حس سیری می باشد و جلوی نفح و ورم بعد از ناهار را می گیرد چون حرکت روده ها را منظم می کند . 25 % باقی مانده بشقاب ناهار هم باید حاوی پروتیین بدون هورمون از دامی که به صورت مناسب تغذیه شده باشد و یک چربی حاوی امگا 3 مثل روغن زیتون یا آووکادو ، سالمون و ساردین باشد .

5. اشتیاقتان برای خوردن قند را با یک قایق غذا خوری روغن نارگیل در میان وعده بعد از ظهراز بین ببرید

شاید به نظرتان مضحک بیاید ولی مصرف یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل در میان وعده بعد از ظهر تمایل شما را به خوردن قند کاهش می دهد در نتیجه شما دیگر سراغ بیسکویت و آبنبات و چیپس و خوراکی های نفاخ نمی روید.

با حالت نیمه جامدی که روغن نارگیل دارد در روده نیز می تواند تولید گاز مدفوع را کنترل نماید . از آنجایی که روغن نارگیل یک روغن اشباع سالم است کمی بعد از مصرف آن احساس سیری به شما دست می دهد . این روغن سرشار از نوعی اسید چرب معروف به تری گلیسیرید های با زنجیره متوسط می باشد که به تغذیه سلولهای مغزی در شرایط کاهش قند کمک می کند وتا هنگام شام ذهن شما را فعال و پویا نگه می دارد .

6. به یاد داشته باشید که روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید

این راه ساده ترین روش برای داشتن روز بدون نفخ است . مطمین شوید که 8 لیوان آب را بین وعده های غذایی می نوشید . آب غذا را مرطوب می کند و حرکت آن را در مسیر گوارشی آسان می کند . ولی مراقب باشید که هنگام وعده های غذایی زیاد آب ننوشید زیرا این کار باعث رقیق شدن اسید معده می شود و فرایند هضم را دچار مشکل می کند وایجاد نفخ و تورم شکم می شود.

7 گام دکتر آز برای غلبه بر نفخ و پف کردن های هر روزه

7. برای انتخاب پروبیوتیک ها برای شام خلاق باشید

مشابه ناهار بشقاب شام شما نیز باید پراز سبزیجات باشد . شما همچنین می توانید منابع پروبیوتیک مثل ترشی سبزیجات ،کلم آب پز با کمی سرکه ، دمنوش زنجبیل در کنار غذا میل کنید .
  • spd kh
  • ۰
  • ۰

محققان دانشگاه مونترال برای اولین ‌بار موفق به شناسایی آنزیم مقابله با تبدیل قند به چربی در بدن شدند.طراحی سایت

 این دستاورد محققان دانشگاه مونترال به بیانی ساده، به معنای از بین رفتن نگرانی مردم برای احتیاط در مصرف فراورده‌های قندی است، چرا که به کمک این آنزیم می‌توان روند تبدیل قند به چربی را در بدن کنترل کرد.1452689068878_113811.jpg

دکتر مورتی مادیراجو، محقق دانشگاه مونترال در مورد دستاورد جدید اظهار کرد: آنزیم جدید قادر است تا سنتز چربی از قند را در بدن مختل کرده و قند اضافی را خارج کند.

وی در ادامه افزود: آنزیم جدید موسوم به detox همچنین قادر است تا از مسمومیت سلول‌های بدن در شرایط غلظت بالای قند خون جلوگیری کند.

مادیراجو در مورد روند کشف آنزیم جدید اظهار کرد: تیم تحقیقاتی دانشگاه مونترال به دنبال ارائه روشی برای دفع گلوکز و گلیسیرین اضافی در سلول‌ها بود که موفق به کشف آنزیم جدید شد.

دکتر مارک پرنتکی، یکی از محققان این مطالعه نیز اظهار کرد: پس از آزمایش‌های پیوسته برای جلوگیری از جذب و تبدیل گلیسیرین فسفات در سلول‌های بدن، روش جدید دفع گلیسیرین اضافی در سلول‌های مملو از گلوکز کشف شد.

محققان معتقدند که با این کشف می‌توان علاوه بر درمان اضافه وزن، از پیشرفت بیماری دیابت نوع دو و حملات قلبی ناشی از آن نیز جلوگیری کرد.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

سازمان ناسا از دور بعدی شراکت خود با شرکت‌های خصوصی آمریکایی برای پرتاب ماموریت‌های «تامین محموله ایستگاه فضایی بین‌المللی» خبر داد.طراحی سایت9-75.JPG

ناسا هفته گذشته اعلام کرد که حداقل شش قرارداد ماموریت تامین مجدد محموله ایستگاه فضایی را با شرکت اوربیتال ساینس، سیرا نوادا و اسپیس‌ایکس امضا کرده است.

این سه شرکت باید در کل 18 ماموریت یا بیشتر به ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام بدهند. اگرچه ناسا متذکر شده که هیچ کدام از این ماموریت‌ها هنوز در خواست نشده و تنها قراردادهایی با این سه شرکت منعقد شده است.

به گفته ناسا، متمرکز کردن شرکت‌های دیگر برای انجام کارهایی مانند تامین تدارکات ایستگاه فضایی به این سازمان اجازه خواهد داد تا بر اکتشاف فضای عمیق و همچنین ماموریت‌های آینده مانند ماموریت‌های برنامه‌ریزی شده به مریخ تمرکز کند.

حداکثر ارزش همه قراردادها 14 میلیارد دلار تا سال 2024 خواهد بود اما ناسا تنها ماموریت‌های مورد نیاز را سفارش خواهد داد و مقدار پرداختی به نوع ماموریت سفارش داده شده بستگی خواهد داشت.

این شرکتها باید شرایطی را برای این ماموریت‌های تامین تدارکات فراهم کنند و البته از اختیار کامل برای اجرای ماموریت‌ها برخوردارند. شرکتهای اوربیتال ساینس و اسپیس‌ایکس پیش از این قراردادهایی را برای تامین تدارکات ایستگاه با ناسا امضا کرده بودند.

ناسا همچنین اضافه کرده است که باید حداقل چهار ماموریت طی سال به ایستگاه انجام شود. این ماموریت‌ها باید برای ذخیره‌سازی محموله‌ها در ایستگاه و همچنین با توجه به ملزومات علمی و سایر موارد به دقت برنامه‌ریزی شوند.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

پژوهش‌های اخیر دانشمندان نشان می‌دهد کوه‌های یخی نقش بسزایی در جذب دی‌اکسید کربن و مبارزه با گرم شدن کره زمین دارند.طراحی سایت

کوه یخی، توده یخی است که از انتهای یک یخچال یا کناره یک منطقه یخی جدا شده و روی آب دریا شناور می‌شود. هنگامی که زبانه یک یخچال وارد دریا می‌شود سطح زیرین آن رفته رفته شسته شده و به آسانی از بدنه اصلی جدا می‌شود.

جنوبگان و دریای گرینلند یکی از مهم‌ترین خاستگاه‌های این یخ‌های شناور هستند.

هنگامی که آنها به دریا می‌رسند و شروع به ذوب شدن می‌کنند، مقادیر زیادی از آهن و سایر مواد مغذی را در آب‌های عاری از مواد مغذی در اطراف قطب جنوب منتشر می‌کنند.

این کار فیتوپلانکتون‌ها که میکروارگانیسم‌های مقاوم به کلروفیل در پایه زنجیره غذایی اقیانوس هستند را تغذیه می‌کند. فیتوپلانکتون‌ها دی اکسید کربن گازهای گلخانه ای را برای رشد جذب می‌کنند.1453128998211_Weddell-Sea-iceberg.jpg

داده‌های ماهواره‌ای که از سال 2003 تا 2013 جمع آوری شده نشان دهنده جمعیت در حال رشد فیتوپلانکتون‌ها به اندازه صدها کیلومتر از کوه‌های یخی است. این فیتوپلانکتون‌ها تا یک ماه پس از عبور کوه یخ باقی می‌مانند.

جریان‌ها و باد‌ها مواد مغذی‌ای که در جلوی کوه یخی وجود دارند را برای تغذیه حیات آن ناحیه حرکت می‌دهند.

تیم تحقیقاتی با استفاده از داده‌های مطالعات میدانی قبلی، تخمین می‌زند که مواد معدنی و دیگر مواد مغذی منتشر شده توسط کوه‌های یخ غولپیکر قطب جنوب (که بیش از 18 کیلومتر هستند) جذب دی‌اکسید کربن توسط موجودات زنده در دریاهای جنوب را تا 20 درصد افزایش می‌دهند.

با توجه به مطالعات قبلی، این 20 درصد که بین 44 تا 146 میلیون تن از دی‌اکسید کربن است تنها توانسته خنثی کننده بخش کوچکی از دی‌اکسید کربن 35.3 میلیارد تنی تولید شده با سوخت‌های فسیلی و سایر فعالیت‌های صنعتی در سال 2013 باشد.

یافته‌های این پژوهش در مجله Nature Geoscience منتشر شده است.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

یک تیم بین‌المللی از دانشمندان مدعی شده‌اند که بزودی کار تحلیل ذرات کیهانی جمع‌آوری شده از داخل هرم خمیده مصر را به دنبال سرنخی از چگونگی ساخته شدن این سازه 4600 ساله و اطلاعات دیگر آغاز خواهند کرد.1453121653234_4.JPG

صفحاتی که ماه گذشته در داخل این هرم کاشته شده بودند، اطلاعاتی را در مورد ذرات رادیوگرافی موسوم به موآن‌ها که از جو زمین فرو می‌ریزند، جمع‌آوری می‌کنند.طراحی سایت

این ذرات از میان فضاهای خالی عبور می‌کنند اما می‌توانند توسط سطوح سخت‌تر جذب یا منکسر شوند. دانشمندان با بررسی تجمع ذرات ممکن است بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد ساخت هرم که توسط فرعون سنفرو ساخته شده بود، بدست بیاورند.

به گفته محققان، فرضیات زیادی در مورد ساخت این اهرام وجود دارد که هیچ کدام 100 درصد تائید یا بررسی نشده‌اند. آن‌ها قصد دارند با فناوری جدید این فرضیات را تائید کرده، تغییر داده یا اصلاح کرده و ارتقاء دهند.

هرم خمیده در گورستان دهشور در خارج قاهره واقع شده و شیب خمیده یک سوی آن، ظاهری متمایز به این هرم داده است. باورها بر این است که این، نخستین تلاش مصر باستان برای ساختمان یک هرم با جوانب صاف بوده است.

پروژه اسکن اهرام که در ماه نوامبر گذشته از اختلالات حرارتی در هرم 4500 ساله خوفو در جیزه خبر داد، این فناوری حرارتی را با تحلیل‌های موآن‌ها ترکیب کرده تا اسرار ساخت چندین اهرام باستانی مصر را حل کنند.

محققان قصد دارند در ماه آینده، شرایط لازم را برای آزمایشات موآن‌ها در خوفو که بزرگترین هرم از سه هرم جیزه موسوم به چئوپس است، آماده کنند.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

یک مهندس اوکراینی هواپیمایی با کابین جدا‌شدنی طراحی کرده است که می‌تواند در هر زمان از جمله مواقع اضطراری در حین پرواز، به بیرون پرتاب شود و به مسافران فرصت فرود ایمن حتی در آب را بدهد.1453115383926_451626-airplane.jpg

این اختراع که توسط تاتارنکو ولادیمیر نیکلایویچ انجام شده احتمالا می‌تواند جان صدها نفر را در صورت بروز حوادث هوایی حین پرواز نجات دهد.طراحی سایت

نیکلایویچ از سه سال گذشته مشغول کار بر روی این پروژه بوده و اخیرا طرح اختراع خود را منتشر کرده اشت.

این کابین جدا شدنی هواپیما می‌تواند در هر زمان از جمله هنگام برخاست، حین پرواز یا فرود از هواپیما جدا شده و اجازه دهد تا مسافران با خیال راحت در آب یا در زمین فرود بیایند. این کار توسط چترهای نجات متصل به کابین که به طور خودکار و با جدا شدن کپسول پایینی از هواپیما باز می‌شوند، صورت می‌گیرد.

تاتارنکو اظهار کرد: در طراحی این فناوری از الیاف کولار و ترکیبات کربن برای بدنه، بال‌ها، فلپ‌ها، باد شکن‌ها، شهپرها و دم استفاده خواهد شد که این امر تا حدی می‌تواند سنگینی وزن چترهای نجات را جبران کند.

این طرح شامل یک فضای ذخیره‌سازی است که چمدان مسافران را در زیر کابین جای می‌دهد، بنابراین اگر این قسمت در حین سانحه هوایی از هواپیما جدا شود، هیچ چمدانی گم نخواهد شد.

لازم به ذکر است که این طراحی جدید، اولین اختراع تاتارنکو نیست. وی در سال گذشته توانست برای اختراعش که یک سیستم کپسول فرار برای نجات جان مسافران داخل هواپیما بود، گواهی ثبت اختراع دریافت کند.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

۵ راه برای افزایش وزن سالم

بیشتر افرادی که تا به حال دیده ام از من توصیه هایی خواسته اند که وزن کم کنند، اما برخی دیگر از مراجعین هم می خواستند چند کیلو به وزنشان اضافه کنند و اضافه کردن وزن آنطور که فکر می کنید کار ساده ای نیست. گاهی در مورد بازیگرانی می خوانم که وزن اضافه کردند و آنها می گویند کلی بستنی، پاستا چیزبرگر و دونات خورده اند تا وزن اضافه کنند، بله این هم شیوه ای برای اضافه کردن وزن است اما بهترین روش نیست.طراحی سایت
بعضی وقت ها مراجعینی دارم که به دلیل جراحی دندان، مشکل گوارش، استرس یا یک بیماری وزن از دست داده اند و در تلاش هستند که به وزن طبیعی خود برگردند. همچنین به عنوان یک متخصص تغذیه ورزش با ورزشکارانی که بعد از یک دوره سخت تمرین وزن کم کرده اند نیز کار می کنم. در تمام این موارد، هدف اضافه کردن وزن و بهینه سازی سلامت است و برای این کار روشی علمی وجود دارد.
مثلی قدیمی هست که می گوید ” تو آنچه هستی که می خوری ” و باید گفت کاملا درست است، مواد مغذی که از غذا بدست می آید در واقع مواد اولیه ای هستند که بدن برای ساخت سلول های جدید از آنها استفاده می کند. مثلا برنامه ای که در آن پر از غذاهای بی ارزش و فست فود است چیزی برای کار به بدن شما نمی دهد.
من همیشه گفته ام اضافه کردن وزن با این شیوه مانند ساخت یک خانه با مقوا و نوار چسب به جای آجر و ملات است، به عبارت دیگر اضافه کردن وزن همه اش درباره کالری نیست. در ادامه پنج قانون مفید برای اضافه کردن وزن را که به مراجعینم توصیه می کنم با شما در میان می گذارم.
۱- اجازه ندهید غذا نخوردنتان بیش از چهار ساعت طول بکشد

بدن نیاز به عرضه مداوم انرژی دارد درست مانند موتوری که همیشه روشن است ( قلب دائما در حال تپیدن است، خون در حال گردش است، ذهن و عضلات تان هم کار می کنند ) وقتی وعده ها را جا می اندازید، بدن را از سوختی که برای ادامه دادن نیاز دارد محروم می کنید.
نتیجه این می شود که ذخایر انرژی تان کم میشود که متاسفانه این مورد شامل حجم عضلانی نیز می شود. بهترین راه برای پیشگیری از کم حجم شدن بافت های مهم این است که مرتب وعده ها را استفاده کنید. اگر سعی دارید کمی عضله اضافه کنید فاصله وعده های سه تا پنج ساعت باشد بهتر است، زمان وعده های غذایی بخصوص بسیار مهم است. گاهی مراجعینم می گویند ” من تمام مدت در حال خوردنم ” اما زمانی که دفترچه یادداشتی از چیز هایی که می خورد تهیه می کنند متوجه می شوند چقدر پراکنده و نامنظم غذا می خورده اند. ثبات و پیگیری کلید کار است.
۲- خوردن یکباره چندین غذا

همیشه روی حداقل سه گروه غذایی تمرکز کنید، به جای اینکه تنها به یک عدد موز یا یک مشت آجیل اکتفا کنید چند قطعه نان سبوس دار را آغشته به کره بادام زمینی کنید روی آن قطعات موز بچینید و با یک لیوان شیر کم چرب یا شیر های جایگزین ( سویا، نارگیل و غیره ) میل کنید. تنوع گسترده کمک می کند طیف وسیع تری از مواد مغذی به بدن برسد و در طول روز برای انجام کارها انرژی داشته باشید.
۳- غذاهای سالم، اما متراکم بخورید

بهترین راه برای دریافت مواد مغذی اضافی بدون اینکه خود را مجبور به خوردن بیش از حد کنید یا به سمت غذا های بی ارزش بروید این است که غذاهای مغذی انتخاب کنید که در یک وعده کوچک سرشار از کربوهیدرات، پروتئین و چربی باشند.
میوه های خشک یک مثال عالی هستند. وقتی آبشان حذف می شود، وعده حدود ۷۵ درصد کوچک می شود بنابراین یک فنجان انگور تبدیل می شود به یک چهارم فنجان کشمش. تنها کافیست به دنبال میوه های خشکی باشید که بدون قند اضافه و مواد نگهدارنده باشند.
برای اینکه یک وعده مغذی دیگر برای خود درست کنید مقداری غلات را با میوه های خشک، شکلات تلخ و کره بادام زمینی ترکیب کنید و به صورت توپی در بیاورید. می توانید تعداد زیادی از این توپ ها درست کنید و در موم و کاغذ نگه داری کنید و هر زمان که خواستید میل کنید.
۴- غذای خود را بنوشید

غذاهای مایع به اندازه ی غذاهای جامد پر کننده نیستند، پس وقتی سعی دارید وزن اضافه کنید آنها می توانند بدون اینکه احساس پری یا پف کنید مقدار زیادی مواد مغذی به بدن برسانند. انتخاب های خوب شامل آب میوه ۱۰۰ درصد طبیعی، شیر های کم چرب یا جایگزین های شیر ( مانند شیر سویا، شیر نارگیل و غیره ) و اسموتی هستند. اسموتی ایده آل است ( بهتر از میلک شیک ) چون می توانید آن را با انواع چیز های خوب تقویت کنید از جمله: جوانه گندم، کره بادام زمینی، آب هویج، و عسل.
۵- قبل از خواب بخورید

بسیاری از تعمیرات و بازسازی های بدن زمانی انجام می گیرد که ما خواب هستیم. این زمان برای ساخت عضله و بافت های بدون چربی ساعات شلوغی است. پس خوردن یک میان وعده سالم درست قبل از رفتن به رخت خواب تضمین میکند یک گروه تازه مواد مغذی آماده هستند که داخل بدن شروع به کار کنند. یک انتخاب عالی که احساس پری هم نمی دهد یک کاسه کوچک سالاد ماکارونی است که با ماکارونی ۱۰۰ درصد سبوس دار درست شده باشد. میتوانید روی سالاد ماکارونی خود سرکه و روغن زیتون خالص بریزید، و مقداری سبزیجات تازه روی آن خرد کنید همچنین میتوانید با استفاده از پروتئین گوشت سینه مرغ یا پنیر مقداری پروتئین مفید نیز به وعده خود اضافه کنید. هر یک از این استراتژی ها می تواند کمک کند بتوانید وزنی سالم را به بدن اضافه کنید. آیا شما یا یکی از نزدیکانتان تا به حال برای اضافه کردن وزن تلاش کرده اید؟ لطفا افکار خود را با ما در میان بگذارید و در قسمت نظرات استفاده کنید.

سینتیا ساس یک متخصص تغذیه است که هم در علم تغذیه و هم در بهداشت عمومی درجه ی استادی دارد، نویسنده ی چندین کتاب است و در برخی شبکه های تلوزیونی نیز به عنوان کارشناس حاضر میشود.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

محققان موفق به کشف دانه‌های باستانی گیاهانی شدند که همزمان با دایناسورها می‌زیستند.طراحی سایت1440833631699_1812183.jpg

اخیرا محققان دانه‌های بسیار ریزی پیدا کرده‌اند که قدمت آن‌ها به 110 تا 120 میلیون سال پیش بازمی‌گردد. این‌ها قدیمی‌ترین دانه‌های متعلق به گیاهان گلدار هستند که تاکنون کشف شده‌اند. این دانه‌های کوچک به دانشمندان کمک می‌کنند به اطلاعات جدید و تازه‌ای از اجداد گیاهان گلدار امروزی دست پیدا کنند.

این دانه‌ها بسیار ریز هستند و اندازه بزرگترین آنها تنها 0.1 اینچ یا 2.5 میلیمتر است. این دانه‌ها در چنان شرایط خوبی حفاظت شده‌اند که ساختار درون سلولی آن‌ها هنوز قابل مشاهده است.

برای اولین بار محققان می‌توانند جنین دانه‌های باستانی و بافت‌های غذایی اطراف آن را تشخیص دهند. جنین بخشی از دانه است که یک گیاه از آنجا شروع به رشد و جوانه زنی می‌کند. این ساختارها چشم‌انداز کمیاب و تازه‌ای در خصوص نحوه رشد دانه‌های عصر کرتاسه را در برابر دید دانشمندان قرار می‌دهند و به این ترتیب امکان مقایسه آنها با گیاهان زنده امروزی را فراهم می‌کنند.

محققان موزه تاریخ طبیعی سوئد برخی از این فسیل‌های باقیمانده از آنژیوسپرم‌ها یا گیاهان گلدار را که در خاک پرتغال و آمریکای شمالی کشف شده‌اند‌، مورد بررسی قرار داده‌اند. آن‌ها با استفاده از روشهای مشاهده تصویری جدید این فسیل‌های نازک را بدون این که آسیبی به آن‌ها وارد شود، بررسی کرده و با مشاهده 250 دانه متعلق به 75 گونه مختلف، توانسته‌اند جنین و بافت غذایی درون آن‌ها را با همه جزئیات ببینند.

محققان بعد از تهیه تصویرهای دو بعدی از جنین، از نرم‌افزار برای مدلسازی سه‌بعدی از جنین استفاده کردند و دریافتند که اندازه و شکل جنین در بین دانه‌های مختلف متفاوت است. در برخی موارد جنین‌ها شبیه گیاهان امروزی بودند و به نظر می‌رسد که همین دانه‌ها می‌توانند اجداد گیاهان امروزی محسوب شوند.

این مشاهدات اطلاعات بسیار خوبی درباره بخش‌های اولیه چرخه حیات در گیاهان گلدار به دست می‌دهد که برای درک پراکندگی گسترده آنها در طول دوران کرتاسه بسیار مفید است

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

یک عکاس نجومی ایرانی، تصویر زیبایی از کهکشان راه شیری را بر فراز پاسارگاد به نمایش گذاشته است.طراحی سایت

1452942240501_1.jpgاین تصویر را 13 اوت 2015 (22 مرداد) در سایت فرهنگی پاسارگاد در شیراز ثبت کرده است.

کامکار اظهار کرد:جو باستانی پیش‌زمینه در ترکیب با آسمان پرستاره بالای آن و اندیشیدن در مورد اینکه مردم دوران هخامنشی چگونه آسمان را تماشا می‌کردند، به من حس خوبی در مورد این تصویر می‌دهد.

کهکشان راه شیری یک کهکشان مارپیچ میله‌ای است که حدودا از 400 میلیارد ستاره و از جمله خورشید تشکیل شده است. این ستارگان همراه با گاز و غبار، از روی زمین شبیه به نواری از نور در آسمان هستند. قطر این کهکشان بین 100 هزار تا 120 هزار سال نوری است و در مرکز آن یک ابرسیاهچاله غول‌پیکر آرمیده که 4.5 میلیون برابر جرم خورشید است.

کامکار در مورد آغاز اشتیاق خود به ستاره‌شناسی اظهار کرد: من از کودکی به آسمان شب علاقه داشتم. برای 17 سال در شهری کوچک زندگی می‌کردم و می‌توانستم آسمان پرستاره را از حیاط پشتی ببینم. اکنون حدود شش سال است که کار عکاسی نجومی انجام می‌دهم.

  • spd kh
  • ۰
  • ۰

شواهد جدید دانشمندان نشان می‌دهد اختروش پنهانی که آن را به عنوان درخشان‌ترین کهکشان جهان می‌شناسیم، شدیدا دچار آشفتگی شده و به احتمال زیاد سرانجام کل موجودی گازهای ستاره‌ای شکل خود را بیرون می‌ریزد.طراحی سایت1453010942258_451113-galaxy-2dgdsg.jpg

گروهی از محققان با استفاده از آرایه بزرگ میلیمتری/ زیرمیلیمتری آتاکاما حرکات واقعی محیط میان ستاره‌ای این کهکشان، یعنی حرکات گازها و گرد و خاک بین ستاره‌های آن را ردیابی کرده‌اند.

 این کهکشان 12.4 میلیارد سال نوری از ما فاصله دارد.

به گفته تیانو دیازسنتوز از دانشگاه دیگو پورتالز، محققان از این مشاهدات نتیجه گرفتند که کهکشان ذکر شده در اثر آشوب‌هایی دچار خود فروپاشی شده است.

بر اساس نتایج مطالعات قبلی که توسط فضاپیمای اکتشافی میدان گسترده مادون قرمز انجام شد، این کهکشان با لقب W2246-0526 نورهای مادون قرمزی از خود ساطع می‌کند که 350 تریلیون برابر نور خورشید است.

طبق شواهدی محکم، این کهکشان یک اختروش پنهان است که در مرکزش یک سیاه‌چاله غول‌پیکر خوش‌اشتها قرار دارد و در فاصله‌ای بسیار دور در پشت یک لایه ضخیم از گرد و خاک پنهان شده است.

روبروتو آسف، ستاره‌شناس دانشگاه دیگو پورتالز و سرپرست تیم مشاهده‌ای ALMA، گفت: ویژگی‌های ذکر شده، این جرم آسمانی را به یک هیولای مادون قرمز تبدیل کرده است.

آسف در ادامه ‌افزود: انرژی پرتوهای مادون قرمز ساطع شده از میان این گرد و خاک تاثیر شدید و مستقیمی بر روی کل این کهکشان می‌گذارد و آشفتگی زیادی در محیط میان ستاره‌ای سراسر آن به وجود می‌آورد.

مشاهدات این گروه تحقیقاتی در Astrophysical Journal Letters منتشر شده است.

  • spd kh