blueco

  • ۰
  • ۰


این مطلب را سعید شاهپری، کارشناس ارشد اپتومتری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما عنوان کرد و افزود: امروزه شیوه زندگی و نفوذ اینترنت در زندگی مردم، وابستگی به وسایل الکترونیک و رایانه‌ای سبب شده سلامت کاربران مورد تهدید قرار گیرد و استفاده بی‌رویه و غیر اصولی از این نوع ابزار عوارض زیادی در پی داشته باشد؛ زیرا بررسی‌ها نشان می‌دهد، افرادی که بیش از چهار ساعت در شبانه‌روز با رایانه کار می‌کنند، بدون استثنا با عوارض آن روبه‌رو می‌شوند.طراحی سایت
وی اضافه کرد: به طور کلی هر یک ساعت کار با رایانه می‌تواند عارضه ایجاد کند که با توجه به نحوه و نوع استفاده از آن نوع عارضه و شدت آن متفاوت است.
کارشناس ارشد اپتومتری یادآور شد: کاربرانی که بیش از دو یا سه ساعت با رایانه و ابزار مشابه کار می‌کنند، ممکن است دچار سردرد، تاری دید، کمر درد و... شوند که بر اثر استفاده نادرست از این وسیله است که یا به علت زمان طولانی کار با رایانه یا شیوه نشستن و جهت نگاه و محیط می‌باشد که طول زمان از همه مهم‌تر است.
سعید شاهپری در پاسخ به این پرسش که امروزه با توجه به افزایش کاربران و نیاز مبرم همه به استفاده از رایانه چه راهکارهایی برای پیشگیری از عوارض آن وجود دارد، اظهار داشت: تمام کسانی که به دلایل شغلی باید با رایانه کار کنند، بهتر است ابتدا معاینات چشمی توسط اپتومتریست یا چشم پزشکی انجام دهند تا در صورت عیوب انکساری و لو اندک حتماً از عینک استفاده کنند.
افزون بر آن، رعایت قانون 20- 20-20 برای کاهش خستگی چشم و پیشگیری از بروز عوارض توصیه می‌شود.
وی درخصوص این قانون افزود: قانون 20- 20- 20 به معنای این است که به ازای هر 20 دقیقه کار 20 ثانیه استراحت کرده و به فاصله 20 فوتی یا 6 متری نگاه کنند، زیرا این کار سبب می‌شود تنش چشم دور شده و ریلکس تطابقی انجام شود تا دوباره چشم برای کار با رایانه آماده شود.
توصیه بعدی این است که به ازای هر یک ساعت کار با رایانه 20 دقیقه به چشم‌ها استراحت داده شود تا نه تنها چشم، بلکه مغز و سایر اندام‌ها نیز استراحت کرده و پس از آن بازده کار افزایش یابد.
افزون بر آن رعایت فضای ارگونومیک (اینکه شیوه نشستن چگونه باشد) و یا صفحه رایانه 15 تا 20 درجه زیر چشم قرار گیرد (رو به پایین نگاه کند) و فاصله رایانه (صفحه نمایشگر) تا چشم 50 تا 70 سانتی‌متر باشد، از اصولی است که باید مورد توجه قرار گیرد و حتماً لحاظ شود.
- صفحه رایانه در محلی قرار گیرد که بازتاب نورهای جانبی روی صفحه دیده نشود.
-روشنایی صفحه نمایشگر را پایین بیاورید.
- صندلی کاربر طوری باشد که موقع نشستن کمر صاف و پا طوری قرار گیرد که کف پا روی زمین و زاویه زانو عمود و 90 درجه باشد.
- موقع کار کردن با رایانه کمر رو به جلو خم نشود.
- با توجه به اینکه اهمیت بحث ارگونومیک و رعایت زمان استراحت و اصلاح عیوب انکساری بسیار زیاد است حتماً به این موضوع توجه شود.

درمان را جدی بگیرید
کارشناس ارشد اپتومتری و بینایی سنجی به موضوع مهمی اشاره کرد و عدم درمان را پر عارضه دانست و گفت: در صورت بروز علایمی همچون قرمزی چشم، سوزش، احساس جسم خارجی در چشم، سردرد، تاری دید، درد در ناحیه گردن و کمر و... کاربران باید حتماً به اپتومتریست برای معاینه و تشخیص cvs مراجعه کنند، زیرا در صورت عدم درمان بموقع بیمار مجبور است فاصله خود را با صفحه نمایشگر کم کند که در نتیجه کمر نیز خم شده و عوارض بعدی را ایجاد می‌کند.
افزون بر آن مسأله پلک زدن نیز بسیار اهمیت دارد و کاربر باید در هر دقیقه 20 بار پلک بزند، زیرا در غیر این صورت علایم خشکی چشم ظاهر شده و سوزش و احساس جسم خارجی در چشم و آبریزش سبب ناراحتی و آزار کاربر خواهد شد.

 10 میلیون نفر در معرض cvs
سعید شاهپری با اشاره به افزایش چشمگیر کاربران رایانه تصریح کرد: با توجه به آمار قابل توجه نفوذ اینترنت در ایران در حال حاضر 56 درصد جمعیت کشور از اینترنت استفاده می‌کنند که با این حساب باید حدود 35 تا 40 میلیون کاربر رایانه‌ای وجود داشته باشد و اگر در نظر بگیریم تنها یک چهارم این تعداد بیش از دو تا سه ساعت با رایانه کار می‌کنند باید حدود 10 میلیون نفر در معرض cvs یا عوارض کار با رایانه باشند و این در حالی است که متأسفانه به دلیل عدم شناخت عوارض cvs بیشتر این افراد به جای حل مشکل به صورت علمی اقدام به خود درمانی می‌کنند و مثلاً سردرد را با مسکن، کمر درد را با ضدالتهاب و فیزیوتراپی و... درمان می‌کنند و یا حتی قرمزی چشم را به حساب عفونت گذاشته و خودسرانه به مصرف قطره‌های چشمی اقدام می‌کنند و...
اما اگر آگاهی و دانش کافی داشته باشند و استفاده صحیح از رایانه را بدانند، با رعایت یکسری نکات و همان قانون 20- 20- 20 و توجه به ارگونومیک (شیوه نشستن و...) تمام این عوارض بر طرف خواهد شد.
 cvs وکاهش بهره‌وری
این کارشناس ارشد اپتومتری با بیان نتایج مطالعاتی که در آمریکا انجام شده، گفت: مسأله مهمی که در کاربران حرفه‌ای وجود دارد، انجام معاینات دوره‌ای و درمان بموقع در صورت بروز بیماری است تا به افزایش بهره‌وری آنان منجر شود؛ زیرا در مطالعاتی که در آمریکا انجام شده افزایش بهره‌وری ساعات کار به ازای هر یک کارمند حداقل سالانه هزار و 300 دلار است، البته در صورتی که cvs بموقع تشخیص و درمان شود. در حالی که کسانی که دچار سندرم cvs (عوارض کار با رایانه) هستند تا 20 درصد کاهش بهره‌وری دارند (در صورت عدم درمان) این مطالعات نشان داده، با درمان cvs و محدود کردن علایم و تصحیح نشستن و استفاده درست از رایانه، کاربران در کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی و... با افزایش بازده کاری مواجه بوده و افزایش اقتصادی را رقم خواهند زد.
از این رو کارشناسان و متخصصان بینایی سنجی و اپتومتری به شرکت‌ها، بنگاه‌های اقتصادی و بخش خصوصی توصیه می‌کنند، برای معاینات دوره‌ای کاربران خود هزینه کنند و حتی اگر نیاز به پرداخت مبالغی برای تهیه عینک و... باشد، آن را بپذیرند؛ زیرا مطمئناً با درمان cvs کاربران سود بیشتری عایدشان خواهد شد.

  • ۹۴/۱۲/۱۸
  • spd kh

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی